Πορτοκαλένια cupcakes με παπαρουνόσπορο

Πορτοκαλένια cupcakes με παπαρουνόσπορο

Ο παπαρουνόσπορος μπορεί να μας πηγαίνει συνειρμικά σε άλλα πράγματα, όχι και τόσο νόμιμα, αυτή τη φορά όμως χρησιμοποιείται ως μια πικάντικη και πολύ νόστιμη λεπτομέρεια σε μια συνταγή για αφράτα cupcakes πορτοκαλιού. Φτιάχνονται εύκολα και χωρίς κόπο και είναι όσο πιο υγιεινό μπορεί να γίνει ένα τόσο αγαπημένο γλυκό. Επίσης, ποια μέρα είναι καλύτερη αν όχι η Κυριακή για να χαλαρώσετε και να δημιουργήσετε στην κουζίνα, με μια τόσο εύκολη συνταγή που θα γεμίσει το σπίτι με αρώματα;

Υλικά
1 & 3/4 φλιτζανιού αλεύρι
2 κ.γ. baking powder
1/2 κ.γ. μαγειρική σόδα
2 αυγά (θα χωρίσετε τους κρόκους από τα ασπράδια)
1/2 φλιτζάνι χυμό πορτοκαλιού
ξύσμα ενός πορτοκαλιού
1 κουταλάκι εκχύλισμα βανίλιας
120γρ. βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
1 φλιτζάνι ζάχαρη
1 κουτάλι σούπας παπαρουνόσπορο τον οποίο θα ρίξετε στο χυμό πορτοκαλιού

Εκτέλεση
1.Σε ένα μπολ ανακατεύετε το αλεύρι με το baking powder και τη σόδα.
2.Σε ένα άλλο μπολ χτυπάτε τα ασπράδια μέχρι να γίνουν μαρέγκα.
3.Σε ένα τρίτο μπολ, χτυπάτε στο μίξερ το βούτυρο, τη ζάχαρη, τους κρόκους και τη βανίλια μέχρι να ενωθούν καλά. Έπειτα ρίχνετε εναλλάξ το αλεύρι και τον χυμό, λίγο-λίγο.
4.Μόλις το μείγμα ομογενοποιηθεί, συνεχίζετε το ανακάτεμα με μια κουτάλα, ρίχνοντας σιγά-σιγά και με απαλές κινήσεις τη μαρέγκα.
5.Μοιράζετε το μείγμα μέσα σε μια φόρμα για cupcakes και το ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 160C για περίπου 20 λεπτά.