Εναλλακτική μηλόπιτα στο πι και φι
ΝΑΓΙΑ ΚΩΣΤΙΑΝΗ
Είναι μηλόπιτα αλλά θα μπορούσε να χαρακτηριστεί και κέικ μήλου. Αφράτη, μυρωδάτη και πεντανόστιμη, μια πολύ εύκολη και απλή συνταγή για να φτιάξετε χωρίς κόπο το αγαπημένο γλυκό και να συνοδεύσετε τον πρωινό καφέ σας και οποιαδήποτε άλλη ώρα της ημέρας με γλύκα και νοστιμιά.
Υλικά
4 αυγά
1 κούπα σπορέλαιο
2 ½ κούπες αλεύρι
1 ½ κούπα ζάχαρη
1 baking powder
1 κ.σ. κανέλα
4 μήλα (καθαρισμένα και κομμένα σε κύβους)
Εκτέλεση
1.Σε ένα μπολ ανακατεύετε το αλεύρι με το baking και την κανέλα.
2.Σε ένα άλλο μπολ χτυπάτε σε μέτρια ταχύτητα το λάδι με την ζάχαρη. Προσθέτετε ένα-ένα τα αυγά συνεχίζοντας το χτύπημα μετά από κάθε προσθήκη.
3.Ρίχνετε στο μείγμα το αλεύρι και συνεχίζετε να χτυπάτε. Τέλος προσθέτετε τα μήλα και ανακατεύετε καλά με μια σπάτουλα μέχρι να καλυφθούν.
4.Αδειάζετε το μείγμα σε βουτυρωμένο ταψί και το στρώνετε καλά ώστε να απλωθεί ομοιόμορφα.
5.Ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180C με αντιστάσεις για περίπου 40-45 λεπτά. Μόλις πάρει χρώμα, το βγάζετε από τον φούρνο, το αφήνετε λίγο να κρυώσει και σερβίρετε (σκέτο ή με άχνη ζάχαρη).