Εύκολη τάρτα μοσχολέμονου
QUEEN.GR
Αν σας αρέσει η lemon pie, δοκιμάστε αυτήν την πολύ γρήγορη εκδοχή της που δεν απαιτεί χρόνο και προπαντός δεν λερώνει πολύ την κουζίνα.
Υλικά
1 πακέτο μπισκότα τύπου Digestive
30 γραμμάρια βούτυρο
3 μοσχολέμονα
2 κουτιά συμπυκνωμένο γάλα
Εκτέλεση
1. Τοποθετήστε 2 στρώσεις από μπισκότα σε μια στρογγυλή φόρμα διαμέτρου 25 εκατοστών.
2. Αφαιρέστε τα από τη φόρμα, βάλτε τα σε ένα σακουλάκι και με έναν πλάστη θρυμματίστε τα.
3. Βάλτε το βούτυρο σε ένα μικρό τηγάνι να λιώσει και προσθέστε τα θρυμματισμένα μπισκότα, ανακατεύοντας συνεχώς.
4. Όταν το βούτυρο πάει παντού στρώστε τα βουτυρωμένα μπισκότα στη φόρμα και πατήστε τα καλά για να φτιάξετε μια τραγανή βάση.
5. Βάλτε τη φόρμα στο ψυγείο για 30 λεπτά.
6. Στύψτε τα μοσχολέμονα και χτυπήστε το χυμό τους μαζί με το συμπυκνωμένο γάλα μέχρι να γίνει ένα μείγμα που στέκεται. Στρώστε το μείγμα πάνω από την κρύα βάση και αφήστε πάλι τη φόρμα στο ψυγείο για 2 ώρες.
7. Γαρνίρετε με φέτες μοσχολέμονου και αν θέλετε με λίγη μαρμελάδα λεμόνι.