Σαλάτα από την Ιερουσαλήμ με αγκινάρα και κους κους

Σαλάτα από την Ιερουσαλήμ με αγκινάρα και κους κους

Μία σαλάτα με γεύση Ανατολής που θα συναρπάσει τον ουρανίσκο σας. Δοκιμάστε τη.

Υλικά
3/4 αγκινάρες
1/2 κρεμμύδι κομμένο σε κύβους
1/2 αγγούρι κομμένο σε κύβους
1 σκελίδα σκόρδο
1 κουταλιά λευκό ξίδι
1 κουταλιά του γλυκού μουστάρδα Dijon
3 κουταλιές ελαιόλαδο
1 κούπα ρόκα
2 κούπες μαγειρεμένο κους κους
1/2 κούπα ψιλοκομμένος μαϊντανός
Αλατοπίπερο

Εκτέλεση
1. Προθερμαίνετε το φούρνο στους 200 βαθμούς.
2. Κόψτε τις αγκινάρες και μαρινάρετε τες στο ελαιόλαδο και το αλατοπίπερο.
3. Ψήστε τες για είκοσι λεπτά.
4. Φτιάξτε μία απλή βινεγκρέτ με αναλογία ένα προς τρία στο ξίδι και στο λάδι.
5. Ρίξτε το σκόρδο, τη μουστάρδα και το αλατοπίπερο και ανακατέψτε.
6. Ενώστε σε ένα μπολ όλα τα υλικά μαζί και σερβίρετε.