Λαχταριστή γαλλική κρεμμυδόσουπα με μήλα
Τώρα με τα κρύα, οι σούπες είναι σίγουρα η καλύτερη επιλογή για να μαγειρέψετε το τέλειο γεύμα. Η παραλλαγή της κλασικής κρεμμυδόσουπας θα αποζημιώσει γευστικά.
Υλικά
3 κουταλιές βούτυρο
1,5 κιλό κρεμμύδια καθαρισμένα
1/2 κούπα νερό
1 μήλο καθαρισμένο και κομμένο ζουλιέν (σε λωρίδες)
3 κουταλιές αλεύρι
1 κούπα λευκό κρασί
2 κούπα ζωμό μοσχαριού
1 κούπα μηλίτη
2 φύλλα δάφνης
Αλατοπίπερο
4 χοντρές φέτες χτεσινού ψωμιού φρυγανισμένες
1,5 κούπα τριμμένη γραβιέρα.
Εκτέλεση
1. Λιώστε το βούτυρο σε ένα τηγάνι με μέτρια φωτιά.
2. Βάλτε μέσα τα κρεμμύδια και το νερό και αφήστε τα να βράσουν για περίπου δύο ώρες μέχρι να μαλακώσουν εντελώς και αν χρειαστεί μη διστάσετε να ρίξετε και άλλο νερό.
3. Μόλις πιουν το νερό και έχουν καραμελώσει τα κρεμμύδια, ρίξτε τα μήλα για ένα λεπτό.
4. Μετά ρίξτε το αλεύρι και ανακατέψτε για άλλο ένα λεπτό.
5. Συνεχίστε με το κρασί.
6. Προσθέστε μετά το μηλίτη, το ζωμό και τα φύλλα δάφνης και αφού πάρουν μία βράση, αφήστε τα για μισή ώρα.
7. Αλατοπιπερώστε.
8. Βάλτε τη σούπα σε τέσσερα πυρίμαχα μπολ.
9. Βάλτε από πάνω μία φέτα φρυγανισμένου ψωμιού στο καθένα και περιχύστε την γραβιέρα.
10. Ψήστε στο φούρνο για 3 λεπτά στο γκριλ για να ξεροψηθεί η γραβιέρα.