Λαχανάκια Βρυξελών με μεξικάνικο λουκάνικο
ΓΙΑΝΝΗΣ ΤΣΙΟΥΛΗΣ
Eπειδή όλοι σιχαίνονται τα λαχανάκια Βρυξέλων μόνο με τέτοιές συνταγές μπορείτε να πείσετε κάποιον να φάει.
Υλικά
400 γρ. λαχανάκια Βρυξελών κομμένα κάθετα στη μέση και καθαρισμένα
200 γρ. λουκάνικο τσορίζο
1/2 κρεμμύδι κομμένο σε κύβους
2 σκελίδες σκόρδο τριμμένες
Αλατοπίπερο
Εκτέλεση
1. Βάλτε τα λαχανάκια σε ένα βαθύ τηγάνι. Καλύψτε με νερό Κα αφού πάρει βράση αφήστε τα στη φωτιά για τρία με τέσσερα λεπτά ώστε να μαλακώσουν.
2. Βγάλτε τα από τη φωτιά και ρίξτε σε ένα μπολ με κρύο νερό. Αφήστε τα εκεί για άλλα πέντε λεπτά και μετά στραγγίξτε τα.
3. Ρίξτε λίγο λάδι στο τηγάνι. Σοτάρετε τα λουκάνικα αφού τα κόψετε σε κομμάτια, το κρεμμύδι και το σκόρδο μέχρι να μαλακώσουν τα λουκάνικα.
4. Ρϊξτε όλο το υλικό από το τηγάνι σε ένα μπολ.
5. Βάλτε στο λίπος του λουκάνικου στο τηγάνι τα λαχανικά Βρυξελών και σοτάρετε τα για πέντε λεπτά.
6. Ένωστα όλα μαζί και αλατοπιπερώστε.