Γιορτινά τρουφάκια

Γιορτινά τρουφάκια

Μιας και τα Χριστούγεννα είναι η κατεξοχήν γιορτή των γλυκών, πάρτε μια συνταγή για τα πιο γλυκά τρουφάκια που μπορείτε να φτιάξετε για να έχετε να κερνάτε τον κόσμο που θα μπαινοβγαίνει αυτές τις μέρες στο σπίτι σας. Είναι πολύ εύκολα και γίνονται μέσα σε ελάχιστο χρόνο, οπότε μη φοβηθείτε να φτιάξετε μεγάλες ποσότητες –θα σας χρειαστούν.

Υλικά
1 έτοιμο παντεσπάνι, τριμμένο
200γρ. κουβερτούρα λευκής σοκολάτας
125γρ. κουβερτούρα μαύρη
325γρ. κρέμα γάλακτος
150γρ. ινδοκάρυδο
τριμμένο καρύδι για γαρνίρισμα

Εκτέλεση
1.Ζεσταίνετε την κρέμα γάλακτος και πριν πάρει βράση την αποσύρετε από τη φωτιά, ρίχνετε τις κουβερτούρες και τις ανακατεύετε μέχρι να ενσωματωθούν στο μείγμα.
2.Ρίχνετε όλο το μείγμα στο τριμμένο παντεσπάνι, έπειτα το ινδοκάρυδο και τα ανακατεύετε όλα μαζί.
3.Το βάζετε στο ψυγείο για τουλάχιστον μισή ώρα και μετά το βγάζετε και το πλάθετε σε μικρά μπαλάκια. Τα κυλάτε πάνω στο τριμμένο καρύδι και τα τρουφάκια σας είναι έτοιμα.