Ζουμερές μελωμένες πατάτες για το τραπέζι της Πρωτοχρονιάς
ΝΑΓΙΑ ΚΩΣΤΙΑΝΗ
Φτιάξτε τις πιο λαχταριστές πατάτες για να συνοδεύσετε τα φαγητά του γιορτινού σας τραπεζιού και να κάνετε τους καλεσμένους σας να γλύφουν τα δάχτυλά τους και να ζητάνε κι άλλες. Θα σας πάρει ελάχιστο χρόνο να τις ετοιμάσετε, το αποτέλεσμα όμως θα κλέψει όλες τις εντυπώσεις.
Υλικά
1 κιλό πατάτες μικρές με τη φλούδα τους
1/4φλ. Ελαιόλαδο
2κ.σ. μουστάρδα
2κ.γ. ζάχαρη
1/4φλ. Κρασί
2 κλωνάρια δεντρολίβανο
1κ.σ. πάπρικα
2 λεμόνια (χυμός)
1/2φλ. τσαγιού νερό ή ζωμός λαχανικών
αλάτι, πιπέρι
Εκτέλεση
1.Τρίβετε και πλένετε καλά τις πατάτες χωρίς να τις ξεφλουδίσετε.
2.Βράζετε νερό και τις ρίχνετε μέσα για 10 λεπτά. Τις στραγγίζετε και τις βάζετε σε ένα πυρέξ.
3.Στο μπλέντερ βάζετε το ελαιόλαδο, τη μουστάρδα, τη ζάχαρη, το κρασί, την πάπρικα, τον χυμό, το νερό και το αλατοπίπερο και τα χτυπάτε μέχρι να γίνουν κρέμα.
4.Περιχύνετε με το μείγμα τις πατάτες, προσθέτετε το δεντρολίβανο και τις ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180C για 25-30 λεπτά μέχρι να μελώσουν.