Πεντανόστιμα και υγιεινά σοκολατένια μπισκότα
ΝΑΓΙΑ ΚΩΣΤΙΑΝΗ
Μπορεί να ακούτε τον χαρακτηρισμό «ολικής άλεσης» σε διάφορα προϊόντα και να ξινίζετε, μιας και τα προϊόντα αυτά δεν φημίζονται για τη γεύση τους, ειδικά αν έχουμε να κάνουμε με γλυκά. Αυτή η συνταγή που σας προτείνουμε όμως σήμερα, όχι μόνο θα σας κάνει να αλλάξετε γνώμη, αλλά μάλλον θα κάνει αυτά τα μοναδικά μπισκότα σοκολάτας τα αγαπημένα σας.
Υλικά
175γρ. αλεύρι ολικής άλεσης
25γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
25γρ. νιφάδες βρώμης
75γρ. βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
50γρ. ζάχαρη καστανή
90γρ. γάλα φρέσκο
1 πρέζα αλάτι
1/2 κουταλάκι του γλυκού μπέικιν πάουντερ
20γρ. σοκολάτα σε σταγόνες
Εκτέλεση
1.Βάζετε όλα τα υλικά σε ένα μεγάλο μπολ και ανακατεύετε καλά μέχρι να σχηματιστεί ένα ομοιόμορφο μείγμα.
2.Πλάθετε τη ζύμη σε μπαλάκια και τα τοποθετείτε σε ένα ταψί που έχετε καλύψει με λαδόκολλα, αφήνοντας απόσταση μεταξύ τους. Πιέστε τα ελαφρά με το χέρι σας ώστε να αποκτήσουν το επιθυμητό σχήμα.
3.Ψήστε τα για περίπου 20 λεπτά σε προθερμασμένο φούρνο στους 160C, αφήστε τα να κρυώσουν και σερβίρετε.