Γαλλική ομελέτα για κάθε στιγμή
ΝΑΓΙΑ ΚΩΣΤΙΑΝΗ
Η ομελέτα μπορεί να θεωρείται κατά βάση ως ένα από τα πιο εύκολα και απλά πιάτα, η συγκεκριμένη γαλλική ομελέτα όμως, παρότι πανεύκολη και γρήγορη, μπορεί να σταθεί σε οποιοδήποτε τραπέζι, από το γραφείο της δουλειάς σας μέχρι ένα επίσημο γεύμα. Γάλλοι, τι να πεις.
Υλικά
5 φέτες μπέικον, ψιλοκομμένες
3 φρέσκα κρεμμυδάκια, ψιλοκομμένα
2 ντομάτες, ψιλοκομμένες
120γρ. κεφαλογραβιέρα
8 αυγά
1κ.σ. ελαιόλαδο
Εκτέλεση
1. Ρίχνετε λίγο ελαιόλαδο στο τηγάνι και τσιγαρίζετε το μπέικον και τα κρεμμυδάκια.
2.Σε ένα μπολ χτυπάτε τα αυγά και έπειτα ρίχνετε μέσα στο μπέικον και τα κρεμμυδάκια.
3.Βάζετε τη μισή δόση από το μείγμα στο τηγάνι. Μόλις ψηθεί από τη μία πλευρά προσθέτετε τη ντομάτα και ύστερα ρίχνετε και τα υπόλοιπα αυγά.
4.Προσθέτετε το τυρί και διπλώνετε προσεχτικά την ομελέτα στα δύο, την ψήνετε και από τις δύο πλευρές και μόλις είναι έτοιμη τη σερβίρετε σε μια μεγάλη πιατέλα.