Ζεστή σούπα με αμύγδαλα
Μια σούπα για του λάτρεις των πλούσιων γεύσεων με βάση το αμύγδαλο και το μαύρο ψωμί. Τα αμύγδαλα σε μια διαφορετική εκδοχή από αυτή που τα έχουμε συνηθίσει, σταματάνε πλέον να είναι ένα απλό σνακ και μπαίνουν δυναμικά στην κουζίνα μας ως ορεκτικό ή και κυρίως πιάτο.
Υλικά
200γρ. αμύγδαλα
8 φέτες μαύρο μπαγιάτικο ψωμί (ψιλοκομμένο)
1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένο
1 ματσάκι μαϊντανός ψιλοκομμένος
1 κουταλάκι γλυκού κύμινο σε σκόνη
1 κουταλάκι γλυκού σαφράν
4 φλιτζάνια ζωμός κότας
85γρ. ελαιόλαδο
1 φλιτζάνι γάλα
αλάτι
πιπέρι
Εκτέλεση
1. Σε ένα βαθύ τηγάνι, βάλτε 4 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο, σκόρδο, μαϊντανό και το μισό ψωμί και καβουρδίστε τα αμύγδαλα. Μόλις το μείγμα σας πάρει χρώμα το κατεβάζετε, και το βάζετε στο μπλέντερ μαζί με το σαφράν, το κύμινο, και λίγο ζωμό. Χτυπήστε τα μέχρι να γίνουν πολτός.
2.Βάλτε τον πολτό σε μια κατσαρόλα μαζί με τον υπόλοιπο ζωμό, το γάλα, αλάτι, πιπέρι, να πάρουν μία βράση. Στη συνέχεια, χαμηλώστε τη φωτιά και αφήστε τη σούπα να σιγοβράσει για 15 λεπτά.
3.Στο τηγάνι βάλτε και το υπόλοιπο ψωμί και τηγανίστε το μέχρι να γίνει τραγανό. Ρίξτε το ψωμί στην κατσαρόλα με τη σούπα, σκεπάστε το σκεύος και βγάλτε το από τη φωτιά. Αφήστε το για 5 λεπτά και ήσαστε έτοιμες να σερβιριστείτε.