Ελαφριά πατατοσαλάτα με τραγανό μπέικον
Δεύτερη μέρα, και επίσημα πλέον, μετά το τέλος των γιορτών και όλοι έχουμε πάρει από χτες απόφαση να ξεκινήσουμε σωστή διατροφή και άσκηση και να πετάξουμε από πάνω μας τα κιλά των εορτών. Ασχέτως αν αυτή η απόφαση θα κρατήσει ή θα έχει ξεχαστεί μέχρι την Παρασκευή, η ακόλουθη πατατοσαλάτα υπόσχεται να γίνει ένα από τα αγαπημένα σας πιάτα όταν θέλετε κάτι ελαφρύ, δροσερό, νόστιμο και ταυτόχρονα υγιεινό. Και που ξέρετε, μπορεί να σας βοηθήσει να μείνετε πιστοί στην απόφασή σας.
Υλικά
4 πατάτες καθαρισμένες και πλυμένες
1 μικρό ξερό κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
2 κουταλιές σέλερι
6 φέτες μπέικον, ψιλοκομμένες
αλάτι
πιπέρι
Dressing
3κ.σ. ελαιόλαδο
3κ.σ. χυμό λεμονιού
3κ.σ. μουστάρδα
Εκτέλεση
1.Βράζετε τις πατάτες σε αλατισμένο νερό, τις σουρώνετε, τις ξεπλένετε με κρύο νερό και τις στραγγίζετε.
2.Σοτάρετε το μπέικον σε αντικολλητικό τηγάνι για 7-8 λεπτά, χωρίς να προσθέσετε ελαιόλαδο ή κάτι άλλο.
3.Κόβετε τις πατάτες σε μικρά κομμάτια, τις ρίχνετε σε ένα μεγάλο μπολ και προσθέτετε το μπέικον, το σέλερι, το κρεμμύδι και αλατοπιπερώνετε.
4.Σε ένα μπολ μεσαίου μεγέθους ρίχνετε όλα τα υλικά του dressing, ανακατεύετε καλά και με το μείγμα που δημιουργείται περιχύνετε τη σαλάτα και σερβίρετε.