Καραμελωμένες πατάτες από τη Δανία για να γλείφετε τα δάκτυλα σας

Καραμελωμένες πατάτες από τη Δανία για να γλείφετε τα δάκτυλα σας

Ποτέ οι συνταγές με τις πατάτες δεν είναι αρκετές, έτσι αν έχετε στερέψει από νέες συνταγές για το αγαπημένο υλικό στην κουζίνα, δοκιμάστε και αυτή και σίγουρα δεν θα απογοητευτείτε από τις υπέροχες πατάτες των φίλων μας στα Βόρεια.

Υλικά
12 μικρές πατάτες
1/2 κούπα μαύρη ζάχαρη
120 γρ. βούτυρο λιωμένο
Αλατοπίπερο

Εκτέλεση
1. Βράστε τις πατάτες με το φλοιό τους στο αλατόνερο για 15 με 20 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν.
2. Αφήστε σε ένα σουρωτήρι για να στραγγίξουν και να κρυώσουν λίγο και μετά καθαρίστε τες.
3. Λιώστε τη ζάχαρη σε ένα τηγάνι μέχρι να γίνει καραμέλα, αλλά προσέξτε να μη μαυρίσει πολύ, γιατί θα γίνει πικρή.
4. Ρίξτε το βούτυρο και ανακατέψτε.
5. Ρίξτε τις πατάτες στο τηγάνι και ανακατέψτε καλά.
6. Αλατοπιπερώστε και σερβίρετε.