Γρήγορη γαλατόπιτα χωρίς φύλλο

Γρήγορη γαλατόπιτα χωρίς φύλλο

Η γαλατόπιτα έχει συνδεθεί με τα παιδικά μας χρόνια. Ένα απλό, εύκολο και γρήγορο γλυκάκι, «ταπεινό» στην όψη, αλλά τρυφερό στη θύμηση. Όταν η μαμά δεν είχε πρόχειρα υλικά για γαλακτομπούρεκο αλλά ήθελε να μας κλέψει κανένα φιλάκι, ανακάτευε δυο-τρία υλικά και τα κατάφερνε περίφημα. Μιμηθείτε την και σας βεβαιώνουμε πως δεν θα χάσει κανείς στο σπίτι.

Υλικά
1λ. γάλα φρέσκο
185γρ. σιμιγδάλι ψιλό
250γρ. ζάχαρη
2 φλούδες πορτοκαλιού
3 αυγά

Εκτέλεση
1.Ρίχνετε το γάλα στην κατσαρόλα μαζί με τις πορτοκαλόφλουδες και το ζεσταίνεται αρκετά (χωρίς να βράσει).
2.Μόλις ζεσταθεί προσθέτετε το σιμιγδάλι και τη ζάχαρη και ανακατεύετε συνεχώς μέχρι το μείγμα να γίνει κρεμώδες.
3.Αποσύρετε τη κατσαρόλα από τη φωτιά συνεχίζοντας το ανακάτεμα και ρίχνετε μέσα τα αυγά χτυπημένα.
4.Ρίχνετε το μείγμα σε βουτυρωμένο ταψί και ψήνετε το γλυκό σε προθερμασμένο φούρνο στους 180C μέχρι να ροδοκοκκινίσει.
5.Μόλις είναι έτοιμο, το αφήνετε λίγο να κρυώσει και το αναποδογυρίζεται σε μια πιατέλα, πασπαλίζοντάς το με ζάχαρη άχνη (προαιρετικά).