Τηγανίτες με ψωμί
Τα πρωινά του Σαββατοκύριακου έχουν άλλη γλύκα. Ξυπνάς κι έχεις όλη τη μέρα μπροστά σου να κάνεις ότι θες, πρώτα απ' όλα όμως έχεις τον χρόνο και τη διάθεση να φτιάξεις ένα λαχταριστό πρωινό με ότι έχεις στο σπίτι και να ξεκινήσεις τη μέρα σου χορτάτος. Αυτές οι τηγανίτες με ψωμί και σιρόπι, λοιπόν, θα έπρεπε να είναι το μεσαίο όνομα του Σαββατοκύριακου. Αγγλισμός, αλλά δεν θα μπορούσα να το εκφράσω καλύτερα.
Υλικά
1 φρατζόλα ψωμί άσπρο
3 αυγά
600γρ. γάλα
500γρ. ζάχαρη
300γρ. βούτυρο
λίγη κανέλα
Εκτέλεση
1.Παίρνετε τη φρατζόλα και κόψτε την σε φέτες πάχους ενός δαχτύλου.
2.Σε ένα μπολ σπάστε τα αυγά και χτυπήστε τα με σύρμα μαζί με το γάλα και λίγη κανέλα.
3.Βουτήξτε μέσα τις φέτες να απορροφήσουν καλά το μείγμα, στραγγίξτε τις και βάλτε τις μία-μία σε ένα τηγάνι που έχετε βάλει ήδη το βούτυρο να κάψει. Τηγανίστε τις και από τις δύο πλευρές.
4.Στο μεταξύ, βάλτε σε ένα κατσαρολάκι τη ζάχαρη και 600γρ. νερό και όταν πάρει 1-2 βράσεις κατεβάστε το από τη φωτιά. Ρίξτε λίγη βανίλια και αφήστε το σιρόπι να κρυώσει.
5.Βγάλτε τις φέτες ζεστές από το τηγάνι, ρίξτε τους το κρύο σιρόπι για να σιροπιαστούν καλά και βάλτε τις σε πιατέλα. Πασπαλίστε τις με κανέλα και σερβίρετέ τις ζεστές.