Σαλάτα με ντοματίνια Σαντορίνης και τσιπς τορτίγιας

Σαλάτα με ντοματίνια Σαντορίνης και τσιπς τορτίγιας

Θα μπορούσε να θεωρηθεί μία εναλλακτική της γνωστής σε όλους ελληνικής σαλάτας. Ό,τι ταμπέλα και να της δώσουμε πάντως, δεν παύει να είναι μία άκρως γευστική και ζουμερή σαλάτα, ιδανικά για ένα γρήγορο μεσημεριανό.

Υλικά

4 μεγάλες τορτίγιες

2 αγγούρια (ψιλοκομμένα)

400γρ. ντοματίνια Σαντορίνης (κομμένα στη μέση)

4 μικρά κρεμμύδια (ψιλοκομμένα)

50γρ. κατσικίσιο τυρί

60γρ. κουκουνάρια (ελαφρά καβουρδισμένα)

100γρ. Ελαιόλαδο

½ κουταλιά γλυκού κύμινο

1 κουταλιά γλυκού κολίανδρο

2 κουταλιές γλυκού ψιλοκομμένος μαϊντανός

1 κουταλιά σούπας χυμός λεμονιού

Εκτέλεση

1.Προθερμένετε τον φούρνο στους 180 βαθμούς. Κόβετε τις τορτίγιες σε λεπτές λωρίδες. Σε ένα μπολ βάζετε τις λωρίδες τορτίγιας , 2 κουταλιές σούπας λάδι, το κύμινο και ανακατεύετε. Τα απλώνετε σε ένα αντικολλητικό ταψί και τα βάζετε στο φούρνο για 12 λεπτά μέχρι να ροδίσουν και να γίνουν τραγανά. Αφήστε τες να κρυώσουν.

2.Σε ένα μπολ για σαλάτες ανακατέψτε τα αγγούρια, τις τομάτες, τα κρεμμύδια, τα αρωματικά βότανα, τον χυμό λεμόνι και το λάδι, καλά μέχρι να πάει το λάδι παντού.

3.Τελιώστε την σαλάτα σας, βάζοντας από πάνω τα τσιπς τορτίγιας, το κατσικίσιο τυρί και τα κουκουνάρια. Σερβίρετε την σαλάτα σας αμέσως, όσο είναι φρέσκια.