Το γκουρμέ ψωμοτύρι
ΓΙΑΝΝΗΣ ΤΣΙΟΥΛΗΣ
Τα πιο γευστικά ψωμάκια μόνο για εσάς.
Υλικά
150 γρ.τυρί κρέμα
200 ζεστό νερό
4 γρ. ξηρή μαγιά
1 κουταλιά του γλυκού αλάτι
2 κουταλιές ζάχαρη
750 γρ. αλεύρι
60 ml. λιωμένο βούτυρο
Εκτέλεση
1. Σε ένα μικρό μπολ ανακατέψτε τη μαγιά με τη ζάχαρη και προσθέστε 50 ml νερού και αφήστε τη για 15 λεπτά.
2. Σε ένα μεγάλο μπολ ανακατέψτε το τυρί με το νερό και ρίξτε σιγά σιγά το μείγμα της μαγιάς.
3. Προσθέστε σιγά σιγά το αλεύρι και στο τέλος ρίξτε το αλάτι και το βούτυρο.
4. Ανακατέψτε τη ζύμη για 10 λεπτά και αφήστε τη σε ζεστό μέρος σκεπασμένη μέχρι να διπλασιαστεί.
5. Πλάστε τα καρβελάκια.
6. Ψήστε τα στους 230 βαθμούς για 5 λεπτά και μετά μειώστε στους 200 για άλλα είκοσι λεπτά.
Related
Bloggers
01
10