Αφράτα μάφιν σαν λουκουμάδες

Αφράτα μάφιν σαν λουκουμάδες

Αγαπάτε τους λουκουμάδες και τα ντόνατς αλλά προσπαθείτε να μείνετε μακριά τους εξαιτίας της τεράστιας θερμιδικής αξίας τους. Σας καταλαβαίνουμε. Γιατί, λοιπόν, να μην φτιάξετε ένα ξεχωριστό γλυκό που θα είναι πιο υγιεινό αλλά θα έχει ακριβώς την ίδια γεύση και νοστιμιά; Αυτά τα μάφιν είναι η απάντηση στο πρόβλημά σας, καθώς είναι τόσο γευστικά όσο και οι λουκουμάδες και θα σας πάρουν ελάχιστο χρόνο για να γίνουν, χρησιμοποιώντας τα πιο απλά υλικά.

Υλικά
1 ¾ κούπα αλεύρι
1 ½ κ.γ. μπέικιν πάουντερ
½ κ.γ. αλάτι
½ κ.γ. μοσχοκάρυδο
½ κ.γ. κανέλα
1/3 κούπας λάδι
¾ κούπας λευκή ζάχαρη
1 αυγό
¾ κούπας γάλα

Για το σιρόπι
¼ κούπας βούτυρο
1/3 κούπας λευκή ζάχαρη
1κ.σ. κανέλα

Εκτέλεση
1.Σε ένα μπολ ανακατέψτε το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ, το μοσχοκάρυδο και την κανέλα.
2.Σε ένα άλλο μπολ ανακατέψτε το λάδι, τη ζάχαρη, το αυγό και το γάλα.
3.Ρίξτε το πρώτο μείγμα μέσα στο δεύτερο και ανακατέψτε καλά μέχρι να δημιουργηθεί ένα ομοιογενές μείγμα.
4.Μοιράστε το μείγμα σε σιλικονάτα φορμάκια φια μάφιν και ψήστε τα σε προθερμασμένο φούρνο στους 180C για 15 με 20 λεπτά.
5.Μέχρι να ψηθούν, λιώστε το βούτυρο για το σιρόπι σε ένα μπολ και ανακατέψτε την ζάχαρη και την κανέλα σε ένα άλλο.
6.Μόλις τα μάφιν είναι έτοιμα και ζεστά από τον φούρνο, βουτήξτε τα πρώτα στο μπολ με το λιωμένο βούτυρο και μετά σε αυτό με το μείγμα ζάχαρης/κανέλας. Αφήστε τα να κρυώσουν και σερβίρετε.