Μυρωδάτα μπισκότα σε 3 βήματα
ΝΑΓΙΑ ΚΩΣΤΙΑΝΗ
Φτιάξτε τα δικά σας, σπιτικά, τραγανά μπισκότα με τα πιο αγνά υλικά και την πιο αρωματική γεύση, μέσα σε λίγα λεπτά και με απλές κινήσεις, και κεράστε φίλους και γνωστούς αποδεικνύοντας πως και οι τεμπέλες είναι χρυσοχέρες όταν θέλουν. Κρατήστε όμως μερικά και για εσάς γιατί μόλις φάτε ένα δύσκολα θα σταματήσετε.
Υλικά
1 κούπα καρυδόψιχα τριμμένη
1 1/2 κούπα ζάχαρη
3 κούπες ελαιόλαδο
1/2 κούπα χυμό πορτοκάλι
1/2 κούπα μπράντι
1κ.γ. κανέλα και γαρίφαλο σε σκόνη
1κ.γ. baking powder
1κ.σ. σόδα
περίπου 1 κιλό αλεύρι για όλες τις χρήσεις
Εκτέλεση
1.Ανακατέψτε όλα τα υλικά σε ένα μεγάλο μπολ και στο τέλος προσθέστε σταδιακά το αλεύρι, μέχρι να δημιουργηθεί μια λεία ζύμη.
2.Ανοίξτε τη ζύμη σε ελαφρώς αλευρωμένη επιφάνεια και κόψτε τα μπισκότα σας σε διάφορα σχέδια, χρησιμοποιώντας εργαλείο (κουπ πατ) ή απλά ένα ποτήρι.
3.Απλώστε τα σε ταψί στο οποίο θα έχετε στρώσει λαδόκολλα και ψήστε τα σε προθερμασμένο φούρνο στους 175C μέχρι να χρυσίσουν.