Φιλέτο γλώσσας σε κρούστα αμυγδάλου
ΙΛΙΑΔΑ ΚΛΑΓΚΟΥ
Ένα ελαφρύ πιάτο με ένα ενδιαφέρον twist όπου το αμύγδαλο αναλαμβάνει το ρόλο της «κλασικής» γαλέτας.
Υλικά
8 φιλέτα γλώσσας
2 αυγά
4 κουτ. γλυκού βούτυρο
1 φιλτζ. αμύγδαλα χοντροαλεσμένα
Λίγο αλεύρι
Αλάτι
Πιπέρι
Λίγα φύλλα μαϊντανού ή φρέσκο εστραγκόν
Εκτέλεση
1. Χτυπάτε τα αυγά με λίγο αλάτι και πιπέρι σε ένα πλατύ σκεύος.
2. Βάζετε τα αλεσμένα αμύγδαλα σε ένα άλλο πλατύ σκεύος ή πάνω σε χαρτί ζαχαροπλαστικής.
3. Αλευρώνετε τα φιλέτα γλώσσας και τα τινάζετε να φύγει το περίσσιο αλεύρι.
4. Τα περνάτε πρώτα από τα αυγά και μετά από τα αμύγδαλα.
5. Ζεσταίνετε το βούτυρο σε ένα τηγάνι και περνάτε τα φιλέτα αφήνοντάς τα λίγα λεπτά από κάθε πλευρά.
6. Εναλλακτικά μπορείτε μόλις ζεσταθεί το βούτυρο, να ρίξετε τα φυλλαράκια εστραγκόν για να αρωματιστεί απαλά.
7. Σερβίρετε πασπαλίζοντας με τον μαϊντανό- ή λίγο φρέσκο εστραγκόν, αν έχετε ακολουθήσει το 6ο βήμα.