Πατάτες φούρνου με χυμό εσπεριδοειδών

Πατάτες φούρνου με χυμό εσπεριδοειδών

Οι κλασικές και αγαπημένες πατάτες φούρνου σε μια διαφορετική εκδοχή όπου τα εσπεριδοειδή και το μέλι δίνουν ένα πολύ ενδιαφέρον αποτέλεσμα.

Υλικά

1. 1 κιλό baby πατατούλες
2. 2 γλυκοπατάτες μεσαίου μεγέθους
3. 2 πορτοκάλια
4. 4 μανταρίνια
5. 2 κουτ. της σούπας μουστάρδα
6. 1 κουτ. της σούπας μέλι
7. Λίγο ελαιόλαδο
8. Αλάτι
9. Πιπέρι
10. Φρέσκο θυμάρι (αν δεν βρείτε, χρησιμοποιείστε ξερό)
11. Λίγο τριμμένο τυρί Σαν Μιχάλη (προαιρετικά)


Εκτέλεση

1. Πλύνετε καλά τις πατατούλες και αφήστε τις με τη φλούδα.
2. Καθαρίστε τις γλυκοπατάτες και κόψτε τις σε κομμάτια. Βάλτε τις μαζί με τις πατατούλες σε ένα ταψί.
3. Στύψτε τα πορτοκάλια και τα μανταρίνια, σουρώστε τον χυμό και ρίξτε τον πάνω από τις πατάτες.
4. Ρίξτε στον χυμό τη μουστάρδα και το μέλι, ανακατέψτε μέχρι να λιώσουν και ανακατέψτε, ώστε να πάει παντού.
5. Συνεχίστε ρίχνοντας λίγο ελαιόλαδο, αλάτι, πιπέρι και το φρέσκο θυμάρι.
6. Ψήστε στους 180ο για 30 λεπτά, έως ότου ψηθούν οι πατατούλες και μείνει μια συμπυκνωμένη σάλτσα.
7. Σερβίρετε πασπαλίζοντας λίγο τριμμένο τυρί Σαν Μιχάλη, αν θέλετε.