Καβουροκεφτέδες για να πάνε κάτω οι πίκρες

Καβουροκεφτέδες για να πάνε κάτω οι πίκρες

Είδατε τα χτεσινά αποτελέσματα των εκλογών, έτσι; Επειδή τα είδαμε κι εμείς και από το πρωί που ξυπνήσαμε έχουμε έναν μόνιμο κόμπο στο στομάχι, είπαμε να κάνουμε κάτι γι᾽ αυτό και να μην το αφήσουμε να μας πάρε, τελείως, από κάτω. Έτσι ανακαλύψαμε αυτή την υπέροχη συνταγή για crab cakes, κοινώς καβουροκεφτέδες, απλή, εύκολη και γρήγορη και, κυρίως, τόσο νόστιμη που μάλλον θα μας κάνει να ξεχαστούμε για λίγο. Μικρή λεπτομέρεια: Είναι προσωπική συνταγή του «μεγάλου» Robert Duvall.

Υλικά
1/2 κιλό καβουρόψιχα
1κ.σ. μαγιονέζα
2 αυγά, ελαφρώς χτυπημένα
1/2κ.γ. worcestershire sauce
1/2κ.γ. πιπέρι καγιέν
1/4κ.γ. αλάτι
1/2 κρεμμύδι, τριμμένο
2κ.σ. μουστάρδα σε σκόνη
18 κρακεράκια, θρυμματισμένα

Εκτέλεση
1. Ρίχνετε όλα τα υλικά σε ένα μπολ εκτός από τα κρακεράκια και ανακατεύετε καλά. Προσθέτετε στο τέλος τα κρακεράκια και πλάθετε καλά τη ζύμη σε κεφτεδάκια, στο μέγεθος που θέλετε.
2. Τηγανίζετε τους καβουροκεφτέδες σε βούτυρο, σε μέτρια προς δυνατή φωτιά, για 10 λεπτά από την κάθε πλευρά, μέχρι να γίνουν τραγανά απ᾽έξω και αφράτα από μέσα.
3. Για να τα συνοδεύσετε με την τέλεια σος, ανακατέψτε μαγιονέζα, τριμμένο κρεμμυδάκι και χυμό λεμόνι (στις αναλογίες που προτιμάτε) και βάλτε το μείγμα σε ένα μπολάκι δίπλα στους κεφτέδες.