Αφράτο σουφλέ με τυρί και ζαμπόν

Αφράτο σουφλέ με τυρί και ζαμπόν

Με το που βλέπεις τη φωτογραφία γεμίζει το στόμα σου σάλιο (παραδέξου το). Και το καλύτερο είναι πως χρειάζεται να περάσεις μόνο μισή ώρα στην κουζίνα για να το δεις τρισδιάστατο στο τραπέζι σου και να γεμίσει το σπίτι από την ακαταμάχητη μυρωδιά του. Ένα λαχταριστό, αφράτο σουφλέ με (πολύ) τυρί και (πολύ) ζαμπόν, έφτασεεεε!

Υλικά
10 φέτες ψωμί του τοστ χωρίς κόρα

10 φέτες τυρί για τοστ

10 κανονικές φέτες ζαμπόν

3κ.σ. βούτυρο

4 αυγά
1/2 λίτρο γάλα

250γρ. κρέμα γάλακτος
1κ.γ. μοσχοκάρυδο, τριμμένο

1κ.γ. πιπέρι

3κ.σ. γραβιέρα, τριμμένη

Εκτέλεση
1. Βουτυρώνετε καλά ένα μεγάλο πυρέξ και το βάζετε στην άκρη.
2. Σε ένα μεγάλο μπολ ρίχνετε το γάλα, τα αυγά, το πιπέρι και το μοσχοκάρυδο και το αφήνετε και αυτό στην άκρη.
3. Βουτυρώνετε τις φέτες του τοστ από τη μία πλευρά και τις βάζετε στη βάση του πυρέξ, καλύπτοντας την τελείως.
4. Πάρτε 2 φέτες ζαμπόν και βάλτε τις πάνω από το ψωμί και τέλος καλύψτε τις με 2 φέτες τυρί. Επαναλάβετε την ίδια διαδικασία, ψωμί, ζαμπόν, τυρί, μέχρι να τελειώσουν τα υλικά και να γεμίσει το πυρέξ.
5. Στο μπολ με τα αυγά προσθέστε την κρέμα γάλακτος και χτυπήστε όλα τα υλικά μαζί μέχρι να ομογενοποιηθούν. Προσθέστε το πιπέρι και το μοσχοκάρυδο και ανακατέψτε. Τέλος ρίξτε το μείγμα μέσα στο πυρέξ και πασπαλίστε με την γραβιέρα.
6. Σκεπάστε το πυρέξ και βάλτε το στο ψυγείο για 2 ώρες.
7. Προθερμάνετε τον φούρνο στους 180C και ψήστε το σουφλέ για 30-40 λεπτά, μέχρι να φουσκώσει και να πάρει χρώμα. Σερβίρετέ το ζεστό.