Τα τέλεια μπαράκια λεμονιού
Ανάλαφρα, μοσχομυριστά, σκέτη γλύκα (αλλά όχι υπερβολικά), πανεύκολα και σε μέγεθος που φροντίζει για την σιλουέτα (αρκεί να μπορείς να μείνεις στο ένα). Και φυσικά, σε ένα υπέροχο κίτρινο χρώμα που, εκτός από να σου ανοίγει την όρεξη, σου φτιάχνει και τη διάθεση. Σηκώστε μανίκια και πάμε:
Υλικά
300γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
175γρ. βούτυρο, μαλακωμένο
120γρ. ζάχαρη καστανή
4 αυγά
450γρ. κρέμα ζαχαροπλαστικής με άρωμα λεμόνι
ξύσμα από 2 λεμόνια
χυμός από 1 λεμόνι
175ml. κρέμα γάλακτος
100γρ. ζάχαρη άχνη
Εκτέλεση
1. Προθερμάνετε τον φούρνο στους 180C.
2. Βάλτε σε ένα μπολ το αλεύρι και ανακατέψτε το με το βούτυρο μέχρι να γίνουν σαν τρίμματα.
3. Προσθέστε τη ζάχαρη και 1 από τα αυγά και ανακατέψτε.
4. Αδειάστε το μείγμα σε ένα ελαφρά λαδωμένο ταψί και πιέστε το να καλύψει όλη τη βάση. Ψήστε το για 20 λεπτά, μέχρι να πάρει χρώμα, και αφήστε το να κρυώσει ελαφρά.
5. Ανακατέψτε σε ένα μπολ την κρέμα ζαχαροπλαστικής, το ξύσμα λεμονιού, την κρέμα γάλακτος και τα υπόλοιπα αυγά, μέχρι να γίνουν ένα απαλό μείγμα.
6. Σκορπίστε το πάνω στην ψημένη βάση και ψήστε το για άλλα 20-25 λεπτά μέχρι να ροδίσει η επιφάνεια. Κόψτε σε μπαράκια.
7. Τέλος, ανακατέψτε τη ζάχαρη άχνη με τον χυμό λεμονιού, περιχύστε με το μείγμα τα μπαράκια και σερβίρετε.