Γλυκό: σπιτικό παγωτό με γιαούρτι και βατόμουρα
Φτιάξτε μόνες σας στο σπίτι παγωτό με γιαούρτι και λαχταριστά βατόμουρα.
Υλικά
3-4 φλιτζάνια βατόμουρα (φρέσκα ή καταψυγμένα)
1 κουταλάκι του γλυκού ξύσμα λεμονιού
1 φλιτζάνι ζάχαρη
2 λοβοί κάρδαμου θρυμματισμένοι
1/4 κουταλάκι του γλυκού κανέλα
2 φλιτζάνια ολόπαχο γιαούρτι
2 κουταλιές της σούπας κρέμα γάλακτος με τουλάχιστον 35% περιεκτικότητα σε λιπαρά
2 κουταλιές της σούπας κονιάκ
Εκτέλεση
1.Σε μια κατσαρόλα βάλτε τα βατόμουρα, το ξύσμα λεμονιού, το θρυμματισμένο κάρδαμο, την κανέλα και τη ζάχαρη. Σιγοβράστε για περίπου 10 λεπτά, ανακατεύοντας με μια ξύλινη κουτάλα βοηθώντας τα βατόμουρα να λιώσουν και να απελευθερωθούν οι χυμοί τους. για να τον βοηθούν να ξεπεράσει τα μούρα και να απελευθερώσουν το χυμό τους.
2. Αφήστε το μείγμα σας να κρυώσει για περίπου 15 λεπτά και μετά περάστε το από κόσκινο φροντίζοντας με το πίσω μέρος ενός κουταλιού ή μια λαστιχένια σπάτουλα να πιέζετε τα βατόμουρα πάνω του.
3. Ανακατέψτε το καθαρό σιρόπι βατόμουρων που έχετε τώρα σε ένα μπολ με την κρέμα γάλακτος και το γιαούρτι. Καλύψτε το μπολ με διάφανη μεμβράνη και βάλτε το στο ψυγείο για αρκετές ώρες.
4. Προσθέστε το κονιάκ και αμέσως ρίξτε το μείγμα στην παγωτομηχανή σας παρασκευάζοντας παγωτό σύμφωνα με τις οδηγίες χρήσης.
5. Απολαύστε το παγωτό σας μαλακό ή παγώστε το στην κατάψυξη για αρκετές ώρες.