Λάχανο με μπέικον και θυμάρι, ένας συνδυασμός που σκοτώνει
Μια γρήγορη και υγιεινή συνταγή από τα χεράκια του Jamie Oliver. Μπορεί οι περισσότερες να ακούτε «βραστό λάχανο» και να ξινίζετε, περιμένετε όμως μέχρι να δοκιμάσετε την πρώτη πιρουνιά από αυτό το πιάτο και μετά θα δείτε για πότε θα γεμίσετε το ψυγείο σας με λάχανα. Λευκά, κόκκινα, πράσινα, ροζ, δεν έχει σημασία.
Υλικά
560ml ζωμός κοτόπουλου
6 φέτες καπνιστό μπέικον
½ χούφτα φύλλα θυμαριού
1 λευκό λάχανο με αφαιρεμένα τα εξωτερικά φύλλα, κομμένο στη μέση και λεπτοκομμένο σε λωρίδες
1 κουταλιά της σούπας βούτυρο
έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Εκτέλεση
1.Βάλτε τον ζωμό, το μπέικον και το θυμάρι σε ένα τηγάνι στη φωτιά, αφήστε το να πάρει βράση και ρίξτε μέσα στο λεπτοκομμένο λάχανο. Ανακατέψτε, κλείστε το με το καπάκι και αφήστε το να βράσει σε δυνατή φωτιά για 5 λεπτά.
2.Χαμηλώστε την φωτιά και αφήστε να σιγοβράσει. Αν βλέπετε να ελαχιστοποιείται η ποσότητα του ζωμού μπορείτε να προσθέσετε κι άλλο. Μόλις το λάχανο είναι έτοιμο (δοκιμάζετε συχνά μέχρι να είστε ικανοποιημένες), κλείστε τη φωτιά και ρίξτε μέσα το βούτυρο, μια δόση ελαιόλαδο και αλατοπίπερο. Σερβίρετε το ζεστό.