Οι τέλειοι, αφράτοι κεφτέδες με μοτσαρέλα και μακαρόνια

Οι τέλειοι, αφράτοι κεφτέδες με μοτσαρέλα και μακαρόνια

Ένα από τα πιο αγαπημένα ελληνικά φαγητά στην πιο λαχταριστή εκδοχή του.

Κεφτεδάκια, μοτσαρέλα και κόκκινη σάλτσα, ο απόλυτος συνδυασμός για τις πιο πλούσιες και γευστικές μακαρονάδες. Γιατί να πάρετε έτοιμα, προ-κατεψυγμένα κεφτεδάκια όταν μπορείτε να τα φτιάξετε μόνες σας, φρέσκα και υγιεινά; Και αν είστε fan της τηγανιτής πατάτας, μόλις βρήκατε τον καλυτερο της φίλο.

Υλικά
500γρ. μοσχαρίσιο κιμά
50γρ. μπαγιάτικο ψωμί, μουσκεμένο
75γρ. τυρί μοτσαρέλα
2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο
1 ματσάκι φρέσκο μαϊντανό ψιλοκομμένο
3 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
Αλάτι
Φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι

Για την σάλτσα
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
2 κόκκινες πιπεριές Φλωρίνης ψιλοκομμένες
200γρ. πελτέ ντομάτας
Χυμός από ένα πορτοκάλι
1 κύβος γεύσης ζωμού βοδινού
1 κ.γ. ξίδι βαλσάμικο
50γρ. πράσινες ελιές κομμένες στα δύο

Εκτέλεση
1. Βάλτε σε ένα μεγάλο μπολ τον κιμά, το μπαγιάτικο ψωμί, το σκόρδο, τη ρίγανη, το μαϊντανό και αλατοπιπερώστε. Ανακατέψτε καλά με τα δύο χέρια και μέχρι τα υλικά να αναμειχθούν καλά και πλάστε τον κιμά σε 10-12 μπάλες.
2. Κόψτε την μοτσαρέλα σε 10-12 κομμάτια. Πιέστε κάθε στρογγυλό κεφτεδάκι που έχετε φτιάξει και βάλτε ένα κομμάτι μοτσαρέλας στο κέντρο. Καλύψτε την μοτσαρέλα με τον κιμά μου έχει μείνει, μέχρι να καλυφτεί τελείως.
3. Σε μία πιατέλα βάλτε λίγο αλεύρι και περάστε από πάνω τα κεφτεδάκια, να καλυφτούν παντού. Σε ένα βαθύ τηγάνι βάλτε το λάδι να κάψει και τηγανίστε τα κεφτεδάκια σας για 10 λεπτά μέχρι να ροδίσουν, γυρνώντας τα συνέχεια.
4. Για την σάλτσα, σε ένα μικρό κατσαρολάκι βάλτε το κρεμμύδι να κάψει σε λίγο λάδι, μέχρι να ροδίσει. Προσθέστε τον πελτέ ντομάτας, τον χυμό πορτοκαλιού, τις πιπεριές Φλωρίνης, τον κύβο και το ξύδι.
5. Αφείστε τα να πάρουν μία βράση. Στη συνέχεια προσθέστε στην σάλτσα τα κεφτεδάκια και αφήστε τα να γίνουν για 25 λεπτά σε μέτρια θερμοκρασία. Λίγο πριν τα κατεβάσετε από την φωτιά, προσθέστε τις ελιές.
6. Σερβίρετε με ζυμαρικά της προτίμησης σας (ή, για πιο παραδοσιακά, με μια τηγανιά τραγανές πατάτες).