Εξωτική κρέμα μάνγκο
ΑΘΗΝΑ ΚΟΥΤΡΟΜΑΝΟΥ
Εξωτική δροσερή κρέμα από μάνγκο κατευθείαν από την ινδία. Το μάνγκο είναι από τα πιο αγαπημένα εξωτικά φρούτα, που μπορεί κανείς να βρει σε κάθε μεγάλο σούπερ-μάρκετ. Μπορεί να είναι λίγο δύσκολο στο ξεφλούδισμα (δοκιμάστε να το κόψετε σε φέτες όπως το καρπούζι), αλλά η διακριτική του ζουμερή γεύση θα σας αποζημιώσει.
Υλικά (4 μερίδες)
1 ώριμο μάνγκο
200γρ. κρέμα γάλακτος (χτυπημένη)
1 κουταλιά της σούπας ζάχαρη
4 φυλλαράκια μέντας
Εκτέλεση
1.Αρχήστε ξεφλουδίζοντας το μάνγκο όσο πιο λεπτά γίνετε (τόσο πιο πολύ σάρκα θα κρατήσετε για την κρέμα σας). Κόβετε 6 φορές το φρούτο κατά μήκος μέχρι το κουκούτσι, το οποίο και αφαιρείτε.
2.Στην άκρη κρατάτε 4 λεπτές φέτες μάνγκο, κόβετε το υπόλοιπο σε μικρά κομματάκια και τα χτυπάτε στο μπλέντερ μέχρι να γίνουν πολτός.
3.Σε ένα μπολ, χτυπάτε την κρέμα γάλακτος και την βάζετε μαζί με την ζάχαρη στην κρέμα μάνγκο. Χτυπάτε πάλι άλλο λίγο για να γίνει ομοιόμορφο μείγμα. Την βάζετε στο ψυγείο για 1 περίπου ώρα να δέσει.
4.Σερβίρετε με τις φέτες μάνγκο και τα φυλλαράκια μέντας.