Γαλλική κερασόπιτα σε 3 βήματα

Γαλλική κερασόπιτα σε 3 βήματα

H κανονική της ονομασία είναι Clafoutis aux Cerises και είναι η παραδοσιακή κερασόπιτα της περιοχής Limousin της Γαλλίας. Πιο γαλλικό, δηλαδή δεν έχει, καθώς και πιο απλό και πιο νόστιμο. Στην αρχική συνταγή τα κεράσια μένουν με το κουκούτσι για έξτρα νοστιμιά, εμείς όμως τα βγάλαμε για να κάνουμε τη ζωή μας πιο εύκολη. Μην ανησυχείτε, η γεύση της είναι το ίδιο υπέροχη.

Υλικά
1/2φλ. αλεύρι
2αυγά

2κ.σ. ζάχαρη
3/4φλ. γάλα

2-3 σταγόνες εκχύλισμα πικραμύγδαλου

Για τη ζύμη
450γρ. κεράσια χωρίς κουκούτσι

1κ.σ. βούτυρο
2κ.σ. ζάχαρη
λίγη άχνη ζάχαρη

Εκτέλεση
1. Καθαρίζετε τα κεράσια από τα κουκούτσια.
2. Σε ένα αντικολλητικό ταψάκι απλώνετε καλά το βούτυρο, τοποθετείτε πάνω τα κεράσια και πασπαλίζετε με τη ζάχαρη. Βάζετε το ταψί στο φούρνο σε μέτρια φωτιά, μέχρι τα κεράσια να καραμελώσουν.
3. Σε ένα μπολ ανακατεύετε όλα τα υλικά του μείγματος. Τα αδειάζετε πάνω από τα κεράσια και τα βάζετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180C για 20-25 λεπτά μέχρι να πάρει χρώμα στις άκρες. Αφήνετε να κρυώσει, πασπαλίζετε με λίγη άχνη ζάχαρη και σερβίρετε.