Γαλέος Σαγανάκι
ΘΥΜΙΟΣ ΒΟΥΛΓΑΡΗΣ
Μια απλή, νόστιμη και όχι τόσο συνηθισμένη συνταγή με ψάρι
Υλικά
600 γρ. γαλέος φέτα (κομμένος σε "μπαστουνάκια" μακρόστενα)
150 γρ. λάδι
χυμός ενός λεμονιού
1 κγ μουστάρδα
κύμινο
αλάτι
πιπέρι
ρίγανη
Εκτέλεση
Αλατίζετε το ψάρι, τουλάχιστον 2 - 3 ώρες πριν το μαγείρεμα και το βάζουμε σε μια μικρή, ρηχή κατσαρόλα η οποία να χωράει όσο μια μαζεμένα γίνεται τα κομμάτια του. Προσθέτετε κρύο νερό, τόσο ώστε απλώς να σκεπαστούν ελαφρώς.
Στη συνέχεια βάζετε την κατσαρόλα στο μάτι. Όταν αρχίσει να βράζει προσθέτετε το λάδι και σε 15-20 λεπτά τη μουστάρδα, τα μπαχαρικά και τον χυμό λεμονιού. Κουνάτε καλά την κατσαρόλα και σε 1 λεπτό το κατεβάζετε. Σερβίρετε ζεστό, ίσως με κάποια χόρτα.