Αφράτα muffins με ζαμπόν και «La Vache qui rit»
Επειδή η υπερβολική ζέστη μας κόβει και την όρεξη, αυτό δεν σημαίνει πως θα λιμοκτονήσουμε ή πως θα ζούμε μόνο με φρούτα και χυμούς μέσα στον καύσωνα. Δοκιμάστε αυτή τη συνταγή για ανάλαφρα, αφράτα muffins με ζαμπόν και τυρί και μόλις βρήκατε τη λύση για ένα γρήγορο και πεντανόστιμο σνακ, για όλες τις θερμοκρασίες.
Υλικά
150γρ. φαρίνα Up
2κ.γ. baking powder
130ml. γάλα
50ml. λάδι
3 αυγά
100γρ. μοτσαρέλα, τριμμένη
150γρ. ζαμπόν, κομμένο σε κυβάκια
12 τριγωνάκια «La Vache qui rit»
Εκτέλεση
1. Βάζετε σε ένα μπολ το αλεύρι και το baking, προσθέτετε τα αυγά και ανακατεύετε ελαφρά με μια ξύλινη κουτάλα.
2. Ρίχνετε το γάλα και ανακατεύετε καλά μέχρι να απορροφηθεί από το αλεύρι. Μόλις απορροφηθεί, προσθέτετε το λάδι λίγο-λίγο και συνεχίζετε το ανακάτεμα.
3. Προσθέτετε στο τέλος το ζαμπόν και τη μοτσαρέλα και ανακατεύετε μια τελευταία φορά.
4. Μοιράζετε σε θήκες muffins από καουτσούκ, από μία κουταλιά του μείγματος, μετά από ένα τυράκι La Vache Qui Rit και τέλος άλλη μία κουταλιά από το μείγμα.
5. Ψήνετε τα muffins σε προθερμασμένο φούρνο στους 180C για 25´, τα αφήνετε λίγο να κρυώσουν ώστε να τα βγάλετε ολόκληρα από τις θήκες, και σερβίρετε.