Γλυκό: φωλιές γεμισμένες με σοκολάτα και μπανάνα
Φτιάξτε αυτό το υπέροχο γλύκισμα που μοιάζει με καλτσόνε και απολαύστε το ζεστό με τη σοκολάτα ακόμη να είναι ρευστή.
Υλικά
230 γραμμάρια αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
60 γραμμάρια βούτυρο κομμένο σε κομμάτια
80 ml γάλα
100 γραμμάρια μαύρη σοκολάτα σπασμένη σε κομμάτια
2 μεγάλες μπανάνες, ξεφλουδισμένες, κομμένες σε φέτες
Εκτέλεση
1. Προθερμάνετε το φούρνο στους 200 βαθμούς και αλείψτε ένα ταψί με λίγο φυτικό λάδι.
2. Τοποθετήστε το αλεύρι σε ένα μπολ και με τα δάχτυλά σας δουλέψτε μαζί και το βούτυρο μέχρι να έχετε ένα μείγμα που μοιάζει με ψίχουλα.
3. Κάντε μια τρύπα στη μέση και ρίξτε το γάλα. Δουλέψτε με ένα κουτάλι κυκλικά τη ζύμη μέχρι να έχετε ένα ομοιογενές μείγμα.
4. Ζυμώστε τη ζύμη σε μια ελαφρώς αλευρωμένη επιφάνεια.
5. Χωρίστε τη ζύμη σε έξι ίσες ποσότητες.
6. Ανοίξτε ένα κομμάτι της σε ένα πιάτο διαμέτρου 16 εκατοστών, τοποθετήστε στη μια άκρη της το 1/6 της σοκολάτας και το 1/6 από τις φέτες μπανάνας και διπλώστε τη ζύμη πατώντας καλά τις άκρες. Κάντε δύο σχισμές με ένα μαχαίρι στην κορυφή κάθε φωλιάς-καλτσόνε και βάλτε το στο ταψί που έχετε λαδώσει.
7. Συνεχίστε έτσι και με τα υπόλοιπα 5 κομμάτια ζύμης και ψήστε στο φούρνο για 12 περίπου λεπτά μέχρι να ροδίσουν.
8. Αφήστε τα καλτσόνε σας να κρυώσουν για 5 λεπτά και σερβίρετε.
Διαβάστε επίσης: