Κοτόπουλο με φασολάκια και αρακά
ΘΥΜΙΟΣ ΒΟΥΛΓΑΡΗΣ
Ένα χορταστικό λαδερό, υγιεινό και θρεπτικό
Υλικά
1 κοτόπουλο κομμένο στα τέσσερα
1 κιλό αρακά (φρέσκο)
500 γρ. φασολάκια (φρέσκα)
3 ώριμες ντομάτες
1 κσ πελτέ
1 κρεμμύδι τριμμένο
1 σκελίδα σκόρδο, λιωμένη
ελαιόλαδο
αλάτι
πιπέρι
ζάχαρη
Εκτέλεση
Σε μια μεγάλη κατσαρόλα βάζετε το λάδι, και μόλις κάψει σωτάρετε λίγο το κρεμμύδι και το σκόρδο. Μόλις βγουν τα αρώματά τους, βάζετε το κοτόπουλο και το σωτάρετε για 5, περίπου, λεπτά.
Στη συνέχεια, ρίχνετε τις ντομάτες, λιώνοντάς τις με τα χέρια, τον πελτέ, τη ζάχαρη και αλατοπιπερώνετε.
Χαμηλώνετε τη φωτιά και αφήνετε να σιγοβράσει για 40 λεπτά περίπου. Προσθέτετε τα λαχανικά και μαγειρεύετε σε χαμηλή φωτιά για περίπου μισή ώρα ακόμα. Πριν τα βνγάλετε δοκιμάστε για να δείτε την σκληρότητα του αρακά.