Lasagne all' Uovo με γαρίδες, τόνο και κάπαρη

Lasagne all' Uovo με γαρίδες, τόνο και κάπαρη

Νόστιμα λαζάνια με θαλασσινά, μια πρωτότυπη συνταγή

Υλικά

800 γρ αποφλοιωμένες ντομάτες
200 γρ καραβιδούλες
200 γρ μοτσαρέλα
100 γρ τόνος σε ελαιόλαδο
15 μαύρες ελιές χωρίς κουκούτσι
1 κγ κάππαρη σε άλμη
εξαιρετικό Παρθένο Ελαιόλαδο
Βούτυρο
Ρίγανη

Εκτέλεση

Σε μία κατσαρόλα, μαγειρέψτε σε μέτρια φωτιά για περίπου 10 λεπτά το ελαιόλαδο με τις ντομάτες, προσθέστε τις γαρίδες, τον τριμμένο τόνο, τις ελιές κομμένες σε φέτες και την χοντροκομμένη κάπαρη, μία πρέζα ρίγανη, ψιλοκομμένο, αλάτι και πιπέρι. Αφήστε να σιγορβράσει μέχρι να πήξει η σάλτσα.

Βουτυρώστε ένα ταψί και ρίξτε μία στρώση σάλτσα, φτιάξτε μία στρώση με τρία φύλλα λαζάνια, σκεπάστε με άλλη μία στρώση σάλτσα και μία χούφτα κύβους μοτσαρέλας.
Προσθέστε εναλλάξ σάλτσα και λαζάνια, καλύψτε καλά την τελευταία στρώση με τη σάλτσα για να ψηθεί ομοιόμορφα.

Ψήστε στο φούρνο για είκοσι λεπτά στους 200/220°C. Αφήστε το να ξεκουραστεί για δέκα λεπτά πριν το σερβίρετε, αλλιώς αν δοκιμάσετε να κόψετε θα διαλυθεί.