Πέρκα φιλέτο λεμονάτη
ΘΥΜΙΟΣ ΒΟΥΛΓΑΡΗΣ
Μια πανεύκολη, νόστιμη και υγιεινή συνταγή με πέρκα
Υλικά
800 γρ φιλέτο πέρκας
6 κσ χυμό λεμονιού
½ κούπα ξηρό λευκό κρασί
¼ κούπας ελαιόλαδο
½ κούπα νερό
2 κσ μουστάρδας Ντιζόν
2 κσ μαϊντανό, ψιλοκομμένο
αλάτι, πιπέρι
Εκτέλεση
Πλένετε καλά τα φιλέτα πέρκας (αν τυχόν είναι κατεψυγμένα τα έχετε βγάλει από το προηγούμενο βράδυ για να ξεπαγώσουν πρώτα), τα στεγνώνετε με χαρτί κουζίνας και τα αλατοπιπερώνετε. Τα τοποθετείτε σε ένα μέτριο ταψί το οποίο έχετε αλείψει με λίγο λάδι.
Βάζετε τα υπόλοιπα υλικά στο multi (αν πιστεύετε πως δεν θα τα καταφέρετε με το χέρι) και τα χτυπάτε καλά μέχρι να γίνει το μείγμα σαν κρέμα. Περιχύνετε τα φιλέτα με το μείγμα και τα ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200o για 15΄- 20΄ανάλογα με το πάχος τους.
Τα σερβίρετε με βραστά χόρτα, λαχανικά ή ψητές πατάτες.