Πέννες με ψητά λαχανικά
ΘΥΜΙΟΣ ΒΟΥΛΓΑΡΗΣ
Μια απλή, υγιεινή και νόστιμη συνταγή με πέννες
Υλικά
500γρ. πέννες
2 κολοκυθάκια κομμένα σε ροδέλες
2 πιπεριές (1 κόκκινη και 1 κίτρινη) καθαρισμένες από τα σπόρια και κομμένες σε λωρίδες
2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο
2 μέτρια κρεμμύδια κομμένα σε φέτες
3 κσ ελαιόλαδο
λίγη κρέμα γάλακτος
2 κσ μουστάρδα σε κόκκους
85γρ. τριμμένο τυρί cheddar ή γκούντα
φρέσκος βασιλικός
Εκτέλεση
Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 200ΟC. Παράλληλα, βάζετε τα κολοκυθάκια, τα κρεμμύδια, την κόκκινη και την κίτρινη πιπεριά σε πυρίμαχο σκεύος και τα πασπαλίζετε με σκόρδο.
Περιχύνετε με το ελαιόλαδο, αλατοπιπερώνετε και ανακατεύετε καλά. Ψήνετε για 15-20 λεπτά μέχρι να ροδίσουν τα λαχανικά.
Σε μια κατσαρόλα με άφθονο αλατισμένο νερό βράζετε τις πέννες al dente.
Ρίχνετε την κρέμα γάλακτος και τη μουστάρδα στα ψημένα λαχανικά και ανακατεύετε καλά για να ομογενοποιηθούν. Σε μια μεγάλη σαλατιέρα αδειάζετε τα ζυμαρικά, ρίχνετε τα λαχανικά, το τριμμένο τυρί, ανακατεύετε καλά και σερβίρετε αμέσως.
Σερβίρετε με φρέσκο βασιλικό.