Γαρίδες Creole με ρύζι

Γαρίδες Creole με ρύζι

Μια πρωτότυπη και νόστιμη συνταγή από τη Νέα Ορλεάνη

Υλικά

500 γρ. γαρίδες μικρές (χωρίς κέλυφος)
1 μέτριο κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
1 πράσινη πιπεριά, ψιλοκομμένη
½ κούπα ψιλοκομμένο σέλερι
2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
¼ κούπας ελαιόλαδο
2 κσ αλεύρι
2 κούπες ψιλοκομμένη, ώριμη, ντομάτα
1 κσ τοματοπελτέ, διαλυμένο σε ½ φλιτζάνι νερό
1 φύλλο δάφνης
2 κγ σκόνη τσίλι

3-4 σταγόνες ταμπάσκο (προαιρετικά )
1 κούπα ρύζι για πιλάφι
2 κούπες βραστό ζωμό λαχανικών
2 κσ λάδι

Εκτέλεση

Πλένετε καλά τις γαρίδες, και (σε περίπτωση που οι γαρίδες είναι φρέσκιες) καθαρίζετε καλά και το εντεράκι που έχουν. Στη συνέχεια τις στεγνώνετε με χαρτί κουζίνας.
Ζεσταίνετε το ελαιόλαδο και σοτάρετε το κρεμμύδι, την πιπεριά, το σέλινο και το σκόρδο για 2΄. Προσθέτετε το αλεύρι και το ανακατεύετε μέχρι να διαλυθεί καλά. Προσθέτετε την ντομάτα, τον ντοματοπελτέ, τα μπαχαρικά και βράζετε την σάλτσα για 10΄. Προσθέτετε τις γαρίδες, τις αφήνετε να σιγοβράσουν μέσα στη σάλτσα για 5΄και κατεβάζετε την κατσαρόλα από τη φωτιά.

Εν τω μεταξύ σοτάρετε το ρύζι μέσα σε 2 κουτ.σούπας λάδι για 1΄. Προσθέτετε το ζωμό λαχανικών και λίγο αλάτι, αν χρειαστεί. Σιγοβράζετε το ρύζι για 10΄, κατεβάζετε την κατσαρόλα από τη φωτιά και την σκεπάζετε με χαρτί κουζίνας και με το καπάκι της κατσαρόλας. Αφήνετε το ρύζι για 5΄μέχρι να πιει τους χυμούς του και το ανακατεύετε με ένα πιρούνι.
Σερβίρετε το ρύζι σε πιάτα και το περιχύνετε με τις γαρίδες κρεολή.