Γαλέος με εστραγκόν στο φούρνο
ΘΥΜΙΟΣ ΒΟΥΛΓΑΡΗΣ
Υλικά
900 γρ γαλέος
½ κούπα λευκό κρασί
2 κσ αποξηραμένο εστραγκόν
1 κούπα νερό
4 κσ ελαιόλαδο
αλάτι, πιπέρι
4 κσ κρέμα γάλακτος
Εκτέλεση
Αρχίζετε πλένοντας τον γαλέο, τον στεγνώνετε με χαρτί κουζίνας και τον βάζετε μέσα σε μέτριο ταψί.
Ανακατεύετε το κρασί και το λάδι και περιχύνετε με το μείγμα το γαλέο. Τον αλατοπιπερώνετε και τον ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200o C για 20΄περίπου.
Τον μεταφέρετε προσεκτικά σε πιατέλα και τον σκεπάζετε για να διατηρηθεί ζεστός. Αφήνετε το εστραγκόν στο νερό για να μαλακώσει.
Σουρώνετε το ζωμό από το ταψί σε μια μικρή κατσαρόλα και προσθέτετε την κρέμα γάλακτος και το εστραγκόν στραγγισμένο από το νερό του. Κλείνετε τη φωτιά και αφήνετε το φαγητό για να δέσει η σάλτσα του δίχως να βράσει.
Σερβίρετε τον γαλέο, τον περιχύνετε με τη σάλτσα και το συνοδεύετε με άσπρο ρύζι, χόρτα ή σταμναγκάθι.