Γεμάτη μακαρονάδα με μανιτάρια πορτσίνι

Γεμάτη μακαρονάδα με μανιτάρια πορτσίνι

Τα ζυμαρικά λατρεύουν τις γεμάτες σάλτσες και τα μανιτάρια, μπορεί να μην είναι και το πιο διαιτητικό πιάτο -καθόλου θα έλεγα- αλλά είναι μία παραχώρηση για απόλαυση που όλοι την κάνουμε στον εαυτό μας. Εμπρός στον δρόμο που χάραξαν οι γείτονες Ιταλοί, στην απόλαυση ενός γρήγορου αλλά πολύ γευστικού πιάτου.

Υλικά

225γρ. ταλιατέλες ή παπαρδέλες

1 σκελίδα σκόρδο

1 φύλλο δάφνης

225γρ. πορτσίνι κομμένο

150γρ. κρέμα γάλακτος

½ κουτ. γλυκού βούτυρο

2-3 κουτ. ψιλοκομμένο μαϊντανό

μαύρο πιπέρι

αλάτι

ελαιόλαδο

Εκτέλεση

1.Σε μία κατσαρόλα με νερό, βάζετε τα μακαρόνια να βράσουν όπως λένε οι οδηγίες στο πίσω μέρος του πακέτου

2.Σε ένα βαθύ μεγάλο τηγάνι ζεσταίνεται το λάδι και βάζετε το σκόρδο και την δάφνη να κάψουν σε μέτρια φωτιά, μέχρι το σκόρδο να αρχίσει να παίρνει χρώμα. Όταν γίνει το τοποθετείτε στην άκρη

3.Στο ίδιο τηγάνι προσθέστε τα πορτσίνι και αρχίστε να να ανακατεύετε καλά για να μην κολλήσουν, μέχρι να βγάλουν όλα τα ζουμιά τους. Αλατοπιπερώστε.

4.Προσθέστε την κρέμα γάλακτος και το βούτυρο και αφήστε τα να βράσουν μέχρι να αρχίσει η κρέμα γάλακτος να βγάζει φούσκες. Προσθέστε το σκόρδο με την δάφνη και στη συνέχεια τα μακαρόνια και αρχίστε να ανακατεύετε ώστε να πάει η σάλτσα παντού.

5.Βγάλτε το φαγητό από την φωτιά και περιχείστε με λίγο μαϊντανό. Σερβίρετε αμέσως.

Απολαύστε τη Σαρακοστή στα Carrefour