Αρωματικό ρυζόγαλο
ΝΑΓΙΑ ΚΩΣΤΙΑΝΗ
Αν σας έχουν λείψει τα απογεύματα των παιδικών σας χρόνων, που η μαμά σας σας έφτιαχνε μια κατσαρόλα γεμάτη ρυζόγαλο και γέμιζε όλο το σπίτι με τη μυρωδιά της κανέλας, αλλά το έχετε πάρει από κακό μάτι και πιστεύετε πως πρόκειται για δύσκολη και περίπλοκη συνταγή, ήρθε η ώρα να αναθεωρήσετε. Ρίξτε μια ματιά στην συνταγή για σπιτικό ρυζόγαλο που σας προτείνουμε, δώστε της μια ευκαιρία και δεν θα το μετανιώσετε. Ποτέ δεν θα είστε αρκετά μεγάλες για να σταματήσετε να τρώτε το ρυζόγαλο της παιδικής σας ηλικίας.
Υλικά
1/2 λίτρο γάλα
2 φλιτζάνια του καφέ ρύζι για λαπά (γλασέ)
2 φλιτζάνια του καφέ ζάχαρη
λίγη κανέλα
Εκτέλεση
1.Βάζετε το γάλα να βράσει
2.Μόλις πάρει βράση προσθέτετε το ρύζι και στη συνέχεια τη ζάχαρη
3.Ανακατεύετε καλά για να μην κολλήσει
4.Μόλις πήξει αποσύρετε από τη φωτιά
5.Σερβίρετε σε ένα μπολ ή σε πολλά μικρά και αφήνετε να κρυώσει
6.Πασπαλίζετε εάν θέλετε με κανέλλα