Τραγανές τηγανιτές γαρίδες σε κουρκούτι μπίρας
ΘΥΜΙΟΣ ΒΟΥΛΓΑΡΗΣ
Ένας λαχταριστός μεζές με γαρίδες, ιδανικός για συνοδεία μπίρας
Υλικά
500 γρ. γαρίδες, καθαρισμένες από το κέλυφος, με ουρά
1 ½ κούπα αλεύρι για όλες τις χρήσεις
½ κγ αλάτι
½ κγ πιπέρι καγιέν ή πάπρικα ή τσίλι
1 κγ θυμάρι
¾ κούπας μπίρα (περίπου)
λάδι για το τηγάνισμα
Εκτέλεση
Πλένετε και στεγνώνετε καλά με χαρτί κουζίνας, τις καθαρισμένες γαρίδες.
Ανακατεύετε σε ένα μέτριο μπολ το αλεύρι και τα μπαχαρικά. Προσθέτετε αρκετή μπίρα για να γίνει ένας πηχτός χυλός. Κρατάτε τις γαρίδες από την ουρά, τις βουτάτε μία μία στο χυλό και τις τηγανίζετε σε καυτό λάδι για 3΄- 4,΄γυρίζοντας τις για να ροδίσουν από όλες τις πλευρές.
*Tip
Σερβίρετε τις γαρίδες με διάφορες έτοιμες σάλτσες (γλυκόξινη, ταρτάρ, κέτσαπ, κλπ) .Τις διακοσμείτε με φέτες λεμονιού και τις συνοδεύετε με φρέσκια ανάμικτη σαλάτα.