Γλυκό: μπισκότα με λευκή σοκολάτα

Γλυκό: μπισκότα με λευκή σοκολάτα

Τι καλύτερο από μπισκότα με καρύδια μακαντέμια, δάκρυα λευκής σοκολάτας και μέλι για να συνοδέψετε τον καφέ σας;

Υλικά
125 γραμμάρια μαλακωμένο βούτυρο
1/2 φλιτζάνι (100 γραμμάρια) καστανή ζάχαρη
1 κουταλιά της σούπας μέλι
1 κουταλάκι του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας
1 κουταλιά της σούπας γάλα
2 φλιτζάνια (300 γραμμάρια) αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
1 κουταλάκι του γλυκού μαγειρική σόδα
250 γραμμάρια δάκρυα λευκής σοκολάτας
1/2 φλιτζάνι (80 γραμμάρια) τεμαχισμένα καρύδια μακαντέμια

Εκτέλεση
1. Προθερμάνετε το φούρνο στους 180 βαθμούς και στρώστε αντικολλητικό χαρτί σε δύο ταψιά.
2. Με το μίξερ χτυπήστε σε ένα μπολ τη ζάχαρη μαζί με το βούτυρο μέχρι να έχετε ένα κρεμώδες μείγμα.
3. Προσθέστε το μέλι, το εκχύλισμα βανίλιας και το γάλα και συνεχίστε το κτύπημα.
4. Προσθέστε τη σόδα και το αλεύρι και ανακατέψτε με μια ξύλινη κουτάλα καλά μέχρι να έχετε ένα ομοιογενές μείγμα.
5. Ανακατέψτε καλά στο μείγμα τα κομμένα καρύδια μακαντέμια και τα δάκρυα λευκής σοκολάτας.
6. Φτιάξτε με κάθε μεγάλη κουταλιά του μείγματος μπάλες. Τοποθετήστε τες πάνω στα ταψάκια με το αντικολλητικό χαρτί και πιέστε τες με την παλάμη σας ελαφρά.
7. Ψήστε στον προθερμασμένο φούρνο για δεκαπέντε λεπτά μέχρι τα μπισκότα σας να ροδίσουν και να γίνουν τραγανά (στη μέση του ψησίματος αλλάξτε θέση στα ταψιά με τα μπισκότα. Φέρτε αυτό που είναι πάνω κάτω και τούμπαλιν).
8.Αφαιρέστε τα από το φούρνο και αφήστε τα να κρυώσουν.

Διαβάστε επίσης:

Γλυκό: τα ωραιότερα μπισκότα με κομματάκια σοκολάτας

Γλυκό: εύκολα μπισκοτάκια με μέλι

Γλυκό: μπισκότα με μαρμελάδα φράουλα