Popovers: Τα πιο αφράτα, λαχταριστά και εύκολα ψωμάκια για κάθε ώρα

Popovers: Τα πιο αφράτα, λαχταριστά και εύκολα ψωμάκια για κάθε ώρα

Μοιάζουν με muffin αλλά είναι πολύ πιο απλά τόσο στην εμφάνιση όσο και στην παρασκευή τους. Ανήκουν στα «ψωμοειδή» αλλά μπορούν να γίνουν το τέλειο σνακ για κάθε ώρα, φτιαγμένο από αγνά, καθημερινά υλικά. Αν, δε, τα φάτε λίγα λεπτά αφού έχουν βγει από το φούρνο, θα τα ερωτευτείτε για πάντα. Κυρίες και κύριοι, τα popovers!

Υλικά
1 κούπα αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1/2 κ.γ. αλάτι
1 κούπα γάλα 1%
2 μεγάλα αυγά
1κ.σ. βούτυρο, λιωμένο
λίγο ελαιόλαδο
1κ.γ. φυτικό λάδι

Εκτέλεση
1. Προθερμάνετε το φούρνο στους 180C.
2. Μετρήστε το αλεύρι και αναμείξτε το σε ένα μπολ με το αλάτι, ανακατεύοντας καλά.
3. Σε ένα άλλο μπολ αναμείξτε το γάλα και τα αυγά, ανακατεύοντας με σύρμα μέχρι να ενωθούν. Αφήστε το μείγμα να σταθεί για 30 λεπτά. Στη συνέχεια προσθέστε το μείγμα του αλευριού σιγά-σιγά, ανακατεύοντας καλά με το σύρμα. Προσθέστε το βούτυρο και συνεχίστε το ανακάτεμα.
4. Λαδώστε 9 φορμίτσες για muffin (ιδανικά με πινέλο) και βάλτε τις στο φούρνο στους 180C για 5 λεπτά. Μοιράστε, έπειτα, το μείγμα των popovers στις φόρμες και ξαναβάλτε τις στο φούρνο για 40 λεπτά, μέχρι να πάρουν χρυσό χρώμα. Σερβίρετε αμέσως.