Πικάντικο καταϊφι
Γιατί το καταίφι δεν είναι μόνο γλυκό, αλλά και πεντανόστιμη αλμυρή πίτα
Υλικό
1 κουτί (500 γρ) φύλλο καταίφι
200 γρ φρέσκο τυρί κρέμα
200 γρ καπνιστή μπριζόλα ψιλοκομμένη σε φέτες
1 φρέσκο κρεμμυδάκια ψιλοκομμένο
1 κουταλιά της σούπας κοπανισμένο καρύδι
αλάτι – πιπέρι
Υλικά για τη σάλτσα
250 γρ κρέμα γάλακτος
120 γρ τυρί έμενταλ
250 γρ βούτυρο λιωμένο για το άλειμμα
άνηθο ψιλοκομμένο για γαρνίρισμα
Εκτέλεση
Σε λίγο βούτυρο σοτάρετε το κρεμμυδάκι. Σε ένα μπολ αναμείξτε την μπριζόλα, το τυρί, το κρεμμυδάκι, τα καρύδι και 3 κουταλιές της σούπας κρέμα γάλακτος. Ανακατέψτε καλά να αφρατέψει το μείγμα. Αλατοπιπερώστε και ανακατέψτε.
Βουτυρώστε το ταψί σας. Απλώστε το καταϊφι. Χωρίστε το σε 5 κομμέτια κατά πλάτος και κόψτε το σε κομμάτια κατά μήκος. Πάρτε ένα κομμάτι καταϊφι, βουτυρώστε το καλά, βάλτε μια κουταλιά γέμιση και τυλίξτε το σε ρολό. Τοποθετήστε το στο ταψί σας. Επαναλάβετε με το υπόλοιπο καταϊφι και γέμιση.
Βουτυρώστε όλα τα καταϊφάκια από πάνω καλά μέχρι να τελειώσει το βούτυρο.
Ψήστε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170°C για μία ώρα περίπου (τη μισή ώρα σκεπασμένο με αλουμινόχαρτο και την άλλη μισή το αφαιρούμε).
Εντωμεταξύ ετοιμάστε την σάλτσα. Ζεστάνετε την κρέμα γάλακτος σε χαμηλή φωτιά, ανακατεύοντας. Μόλις αρχίσει να δένει προσθέστε το τυρί, ανακατέψτε καλά και κατεβάστε από τη φωτιά. Περιχύστε τα καταϊφάκια μόλις βγουν από το φούρνο.
Πασπαλίστε με λίγο άνηθο και σερβίρετέ τα ζεστά.