Ψητές πατατούλες με σκορδάκι
Όταν γυρνάτε αργά σπίτι μετά από πολλές ώρες δουλειάς θέλετε κάτι γρήγορο και εύκολο ως γεύμα αλλά ταυτόχρονα πολύ γευστικό, για να σας αποζημιώσει για την κούραση της ημέρας. Οι πατατούλες στο φούρνο είναι το ιδανικό γρήγορο και χορταστικό φαγητό για μία τέτοια περίπτωση. Ειδικότερα αν πασπαλίσετε τις πατατούλες σας με πολλά μπαχάρια και κρατήσετε και την φλούδα τους θα έχετε τον τέλειο μεζέ.
Υλικά
3 κιλά μικρές πατατούλες κομμένες στα δύο (με την φλούδα)
¼ κούπας ελαιόλαδο
1 ½ κουτ. γλυκού θαλασσινό αλάτι
1 κουτ. γλυκού μαύρο πιπέρι
6 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο
2 κουτ. γλυκού φρέσκος μαϊντανός ψιλοκομμένος
Εκτέλεση
1. Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 180 βαθμούς
2. Σε ένα μεγάλο μπολ, βάλτε τις πατάτες και περιχείστε τις με το ελαιόλαδο, το αλάτι, το πιπέρι και το σκόρδο. Ανακατέψτε καλά μέχρι να πάνε τα υλικά παντού.
3. Τοποθετείστε τις πατάτες σε ένα ταψί μαζί με τα ζουμιά. Τοποθετείστε το ταψί στο φούρνο και ψήστε τις πατατούλες σας για περίπου 1 ώρα, μέχρι να ροδίσουν και να γίνουν τραγανές.
4. Μην ξεχνάτε να τις ανακατεύετε με μία σπάτουλα ανά διαστήματα για να μην κολλήσουν. Λίγο πριν τις σερβίρετε, γαρνίρετε με τον φρέσκο μαϊντανό.
Απολαύστε τη Σαρακοστή στα Carrefour