Γρήγορες τάρτες μήλου σε ψωμάκια brioche
Ένα εύκολο, πολύ γρήγορο και γευστικό γλύκισμα που μπορείτε να συνοδεύσετε με παγωτό ή κρέμα γάλακτος.
Υλικά
2 μικρά κόκκινα μήλα
Χυμός ενός λεμονιού
8 φέτες πάχους 2 εκατοστών ψωμιού brioche (ή μπορείτε να χρησιμοποιήσετε και τσουρέκι)
2 αυγά
300 ml γάλα
1/2 κουταλάκι του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας
2 κουταλιές της σούπας κοσκινισμένη ζάχαρη άχνη
1 κουταλάκι του γλυκού κανέλα
Μέλι
Εκτέλεση
1. Προθερμάνετε το φούρνο στους 180 βαθμούς και στρώστε σε ένα ταψί χαρτί ψησίματος.
2. Ξεφλουδίστε τα μήλα και αφαιρέστε τους τον πυρήνα. Κόψτε τα σε λεπτές φέτες και ανακατέψτε τα με το χυμό λεμονιού.
3. Ανακατέψτε σε ένα μπολ τα αυγά, το γάλα και το εκχύλισμα βανίλιας. Βουτήξτε τις φέτες brioche απλά για να μουσκευτούν. Με ένα πλατύ μαχαίρι ή μια σπάτουλα μεταφέρετέ τες στο ταψί και επικαλύψτε τες με τις φέτες μήλου. Πασπαλίστε με τη ζάχαρη άχνη και την κανέλα.
4. Ψήστε για 20-25 λεπτά μέχρι να ροδίσουν, πασπαλίστε με έξτρα ζάχαρη άχνη και περιχύστε με μέλι. Σερβίρετε αμέσως.
Διαβάστε επίσης:
Εύκολες τάρτες μήλου με φύλλο κρούστας
Γλυκό: crumble μήλου με κόκκινο κρασί χωρίς πολλά λιπαρά
Γλυκό: τάρτα μήλου με κρέμα ζαχαροπλαστικής