Πεντανόστιμη μανιταρόσουπα με ρύζι, κόκκινες πιπεριές και κομμάτια κοτόπουλου!
Για τις κρύες μέρες...
Συστατικά:
4 κούπες ζωμό κοτόπουλου
1 πακέτο ρύζι (κατά προτίμηση αγριόρυζο)
1 κ.σ ελαιόλαδο
½ κούπας ψιλοκομμένο κρεμμύδι
½ κούπας ψιλοκομμένη κόκκινη πιπεριά
1 κ.σ αποξηραμένο θυμάρι
1 κ.σ βούτυρο
2 πακέτα ψιλοκομμένου μείγματος μανιταριών
2 φλιτζ. Μαγειρεμένο ψιλοκομμένο στήθος κοτόπουλου
1/8 κ.σ αλάτι
1/8 κ.σ μαύρο πιπέρι
Εκτέλεση:
1.Bάζετε 1 1/3 φλιτζάνια ζωμού να βράσει σε μια κατσαρόλα μεσαίου μεγέθους.
2.Προσθέτετε το ρύζι στην κατσαρόλα. Το καλύπτετε, χαμηλώνετε τη φωτιά και το αφήνετε να σιγοβράσει για 5 λεπτά ή μέχρι να απορροφηθεί το πολύ υγρό
3.Ζεσταίνετε το λάδι σε ένα τηγάνι, σε μέτρια-υψηλή θερμότητα. Προσθέστε το κρεμμύδι και τα επόμενα 4 συστατικά (και το θυμάρι) στο τηγάνι. Σοτάρετε για περίπου 3 λεπτά, ανακατεύοντας κατά διαστήματα.
4.Ανακατέψτε το βούτυρο και τα μανιτάρια και σοτάρετέ τα για περίπου 3 λεπτά ή μέχρι να ροδίσουν ελαφρά.
5.Προσθέτετε τα εναπομείναντα 2 2/3 φλιτζάνια ζωμού, τα μαγειρεμένα κομμάτια κοτόπουλου, το κρεμμύδι, τις πιπεριές, τα μανιτάρια καθώς και το αλάτι με το πιπέρι, μέσα στην κατσαρόλα. Μαγειρεύετε για περίπου 5 λεπτά ακόμη, ανακατεύοντας ανα τακτά διαστήματα.
Καλή σας όρεξη!
Διαβάστε ακόμα:
Υπέροχη σούπα βελουτέ με κολοκύθα και καλαμπόκι
Ασιατική σούπα με γαρίδα και γάλα καρύδας
Εύκολη σούπα με κοτόπουλο και πράσο