Αυθεντικά ισπανικά κεκάκια (magdalenas)

Αυθεντικά ισπανικά κεκάκια (magdalenas)

Μια συνταγή από τα βάθη του Μεσαίωνα.

Όταν οι Ισπανίδες μοναχές έβγαζαν τα προς το ζην πουλώντας αυτά τα κεκάκια στο Μεσαίωνα δεν θα μπορούσαν να φανταστούν πως τόσα χρόνια μετά θα πωλούνταν ακόμη σε φούρνους και ζαχαροπλαστεία σε ολόκληρη την Ισπανία. Δοκιμάστε τα.

Υλικά
1 αυγό
330 γραμμάρια (1 και 1/2 φλιτζάνι) ζάχαρη
250 ml (1 φλιτζάνι) γάλα
250 ml (1 φλιτζάνι) έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
450 γραμμάρια (3 φλιτζάνια) απλό αλεύρι
1 κουταλάκι του γλυκού baking powder

Εκτέλεση
1. Προθερμάνετε το φούρνο στους 175 βαθμούς και τοποθετήστε 30 χάρτινες θήκες για muffins σε ταψάκια.
2. Χτυπήστε το αυγό και τη ζάχαρη μαζί σε ένα μπολ μέχρι να έχετε ένα κρεμώδες μείγμα.
3. Στη συνέχεια προσθέστε όλα τα υπόλοιπα υλικά ρίχνοντας εναλλάξ το γάλα με το λάδι και το αλεύρι ανακατεύοντας καλά.
4. Μοιράστε το μείγμα στις θήκες των muffins γεμίζοντάς τες μέχρι τα 2/3.
5. Ψήστε για 20 λεπτά μέχρι να ροδίσουν τα κεκάκια και αφήστε τα να κρυώσουν.
6. Πασπαλίστε με ζάχαρη άχνη και σερβίρετε.

Διαβάστε επίσης:

Υπέροχα muffins με ζεστό σιρόπι πορτοκαλιού

Εύκολη συνταγή για σοκολατένια muffins

Γλυκό: muffins μπανάνας