Υπέροχο κέικ με άρωμα λεμονιού
Μια κλασική συνταγή για ένα γευστικό κέικ με άρωμα λεμονιού.
Έξι απλά υλικά σε μια εύκολη συνταγή για ένα αφράτο και μυρωδάτο κέικ που θα λατρέψετε.
Υλικά
175 γραμμάρια βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
175 γραμμάρια ζάχαρη
3 αυγά
250 γραμμάρια αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
2-3 κουταλιές της σούπας γάλα
Ξύσμα από τη φλούδα 1 λεμονιού
Εκτέλεση
1. Προθερμάνετε το φούρνο στους 180 βαθμούς και βουτυρώστε μια στρογγυλή φόρμα για κέικ με βάση διαμέτρου 18 εκατοστών. Στρώστε της στη βάση και στα πλαϊνά αντικολλητικό χαρτί και βουτυρώστε το και αυτό ελαφρά.
2. Χτυπήστε το βούτυρο και τη ζάχαρη μαζί σε ένα μπολ μέχρι να έχετε ένα ομοιογενές μείγμα. Προσθέστε τα αυγά ένα ένα, χτυπώντας καλά μετά από κάθε προσθήκη (μαζί με το τελευταίο αυγό προσθέστε και μια κουταλιά της σούπας αλεύρι πριν το χτυπήσετε).
3. Κοσκινίστε το υπόλοιπο αλεύρι και προσθέστε το στο μείγμα ανακατεύοντας μαλακά μαζί με όσο γάλα χρειάζεται ώστε να έχετε ένα μείγμα που «τρέχει» αργά από το κουτάλι.
4. Προσθέστε το ξύσμα λεμονιού και ανακατέψτε. Χύστε το μείγμα στη φόρμα ρίχνοντας λίγο πιο πολύ στο κέντρο. Ψήστε στη μεσαία σχάρα για 30-40 λεπτά μέχρι να αποκτήσει ένα ωραίο χρυσό χρώμα. Αφαιρέστε το κέικ από το φούρνο, αφήστε το 10 λεπτά να κρυώσει και ξεφορμάρετέ το. Αφήστε το να κρυώσει εντελώς και διακοσμήστε το αν θέλετε με ζαχαρωμένες φλίδες λεμονιού.
Διαβάστε επίσης:
Τετράγωνα κεκάκια μελιού με μήλο και σταφίδες
Υπέροχο κέικ με γιαούρτι και βερίκοκα