Ισπανική σούπα γκαθπάτσο με ντομάτα
Η ισπανική σούπα γκαθπάτσο, είναι άλλη μία εκδοχή της τοματόσουπας, την οποία σερβίρετε σε ξύλινο μπολ και τρώτε με ξύλινο κουτάλι. Η παραδοσιακή γκαθπάτσο γίνεται πολτοποιόντας τα όλα υλικά σε γουδοχέρι. Μία απλή κρύα σούπα, τέλεια για ένα βραδινό και ελαφρύ γεύμα με βάση την ντομάτα.
Υλικά
2 κιλά ντομάτες κομμένες σε κομμάτια
2 φέτες μπαγιάτικο ψωμί
1 πράσινη πιπεριά ψιλοκομμένη (χωρίς σπόρια)
1 αγγούρι ξεφουδισμένο και ψιλοκομμένο
1 μικρό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
2 κουταλιές ξίδι από κρασί
1 κουταλάκι κύμινο (σκόνη)
ελαιόλαδο
αλάτι
Εκτέλεση
1. Ξενικήστε μουλιάζοντας το ψωμί σε λίγο νερό για 10 περίπου λεπτά και στύψτε το καλά.
2. Βάζετε τις ντομάτες, την πιπεριά, το κρεμύδι, το αγγούρι και το σκόρδο στο μπλέντερ και τα πολτοποιούμε. Περάστε τον πολτό από μια σήτα, σε ένα μπολ. Στην πορεία περάστε από το μπλέντερ και το ψωμί, το λάδι και το ξύδι. Όταν πολτοποιηθεί, προσθεστε λίγη τομάτα, κύμινο και αλάτι.
3. Στη συνέχεια, ρίξτε το μείγμα στο μπολ με τη σούπα και προσθέστε λίγο νερό και μερικά παγάκια για να κρυώσει. Η κρύα τοματοσουπά σας είναι έτοιμη να την απολαύσετε.